When Harry Met Sejal- filmritika

 A "When Harry Met Sejal" című indiai film leírása:

Dichotomy of Irony: Jab Harry Met Sejal—What You Seek Is Seeking You

 Egy nap, egy európai utazás során Sejal elveszíti a jegygyűrűjét, amit nem is olyan régen kapott a szerelmétől, s Harry-t bízza meg a keresésével. Egy lebilincselő romantikus történet áll előtted, amelynek hősei mintha egymásnak teremtődtek volna. Őrült utazásuk során jobban meg kell ismerniük egymást. A Sejal és Harry között kialakult kapcsolatnak számos nehéz próbát kell kiállnia, de mindenki megérti, hogy ezt a párt nem lehet elválasztani.

Jab Harry Met Sejal Movie Review: Shah Rukh Khan, Anushka Sharma's Film  Riddled With Toe-Curling Mush

Vélemény:

Shakruh Khan igazán jól alakította az idegenvezetőt (Harry), s a védelmező hőst. Bár az elején egy macsó férfit látunk, a végén egy igazi romantikus hőst kapunk, aki még a könnyeit sem szégyenli. A karakter fejlődésen megy keresztül, miközben megmenti Sejalt a gyűrű keresése közben többször is. 

 Movie Review: JAB HARRY MET SEJAL – DIARY OF A PMP MOM

Sejal- egy elkényeztett gazdag hölgyből, válik egy szerelmes szenvedélyes asszonnyá. Látszólag a gyűrű keresése miatt kéri Shakruh segítségét, majd később nagy és szenvedélyes szerelem bontakozik ki kettejük között. Valamiért a lány a kezdetektől fogva el akarja csábítani a férfit, gyakran flörtöl vele, arra kéri bánjon úgy vele, mintha a barátnője lenne , miközben jövendőbeli férjéről áradozik. (Az elején olyan érzésünk van, hogy Sejal, csak játszadozik Harry-vel), de a végén minden a helyére kerül.

Jab Harry Met Sejal at Budapest | Making | Anushka Sharma, Shah Rukh Khan,  Imtiaz Ali - YouTube

A helyszínek lenyűgözőek, Prága, Hollandia, Lisszabon és Budapest.

Hihetetlen és szép  musical részek, éneklések, s koreográfiák jellemzik a filmet. Az akció jelenetek is ütősek, (főleg mikor a lány lerendezi az orosz maffiózót, majd üldözőbe veszik őket Harry-vel.

Az emigránsok támadásakor is jól veszik az akadályokat. (Miért kellett a menekülteket ilyen rossz fényben feltüntetni?Nem minden menekült bűnöző?)

Lisbon to Budapest | Behind the Scenes | Jab Harry Met Sejal | Anushka  Sharma, Shah Rukh Khan - YouTube

A cselekmény a film végén lévő csavarral kissé értelmetlen.

Az elején az a problémája a hölgynek, hogy elvesztette a gyűrűjét, mely olyan nagy értékű, hogy egész Európát felkeresik érte.

Ki fog a mai világban egy gyűrű után koslatni, ha egyértelmű, hogy egy étteremben elejti, akkor valaki megtalálja s tuti ellopja, vagy beolvasztja? Annak tuti lába kél, s nem találják meg ennyi idő után. (Jó fogadjuk, el, hogy a nő naiv és romantikus, s sikerül rávennie Harry-t a keresésre, ami eleve értelmetlen lenne.) Azután megverik őket, maffiózók elől menekülnek, s annyi kalandon mennek keresztül, s kiderül hogy a nő táskájában volt egész idő alatt a gyűrű.

Két órás filmet néztünk meg azért, hogy kiderüljön, hogy a főhősnő olyan figyelmetlen, hogy ez megtörténhetett, s hiába szenvedtek ennyit egy gyűrű miatt ami egész idő alatt a nőnél volt.

A film tanulsága, hogy a sors, vagy Isten bárkivel összehozhat, ami meg van írva, annak meg kell történnie. Tehát a két hőst nem a gyűrű miatt hozta össze a sors, hanem azért, hogy megismerjék s megszeressék egymást, s végül együtt maradjanak.

Mi a szép a történetben a nő lemondott a vagyonról is a szerelme Harry miatt ,s együtt maradt vele a falujában , ahol a férfi traktoros lett. Ilyen az igaz szerelem, nem számolja a pénzt.

Összességében nekem nagyon tetszett, a szép helyszínek, zene, dalok, táncok, s akció jelenetek miatt is, no meg a filozófia miatt ,s nem voltak benne durva szexuális jelenetek, tudták ezt romantikusan megmutatni.

0 Comments:

Megjegyzés küldése