társadalomba visszaillesztő program- az új jövő


 Hogyan lehetne a hontalan koldus embereken segíteni?

A szociális háló erősítésén kívül, olyan programot létrehozni, ahol a szegény hontalan embereket megfürdetnék, megetetnék, s fedél lenne a fejük fölött. Erre a pénzt meg munkával szereznék meg.

Létrehozni egy olyan programot, mely visszaillesztené őket a társadalomba. Megtanulnának új szakmákat, ami érdekli őket, vagy ahol hiány van, s cserébe végzettséget kapnának, szakmát s új jövőt maguknak főleg munkát, ahol embernek éreznék magukat, persze ezzel egyidőben leszoktatni őket az ivásról és a droghasználatról.

Tudjuk , hogy a szegénység témaköre mindig nehéz téma, s több helyen az embereknek még a napi betevőre sem telik.  Ez lehet álomkép, de lehet egy szebb jövőkép is ahol az emberiség emberien kezd majd viselkedni. Ha teljesítenék a rájuk szabott programot, akkor még akár lakhelyet, szállást is kapnának. Ezeket a feladatokat segítenék a szociális munkások, amelyre külön összegeket költenének. 

Ezek csak ötletek egy kalapban, de lehet a pozitív jövő képe is. 

Ezeknek az összegeknek a forrása lehetne létrehozott alapítványokból ,melyeket akár milliomos emberek finanszíroznák, vagy hírességek belföldről, vagy külföldről. 

Selena Gomez pl. mentális betegeket támogat, Miley Cyrus ugyancsak Happy hippy presents hontalanokat is segít. Merjünk adni egy lehetőséget! 

Szép dolog menekülteket segíteni de saját honfitársainkról se felejtkezzünk meg!


0 Comments:

Megjegyzés küldése