Go_A - Rusalochki clip premier

 Vélemény:Egy gyönyörű mítosz kelt valóra, a sellőkről és szirénekről, akik magával ragadják az énekesnőt a szenvedély viharába. A hangja éteri , varázslatos és misztikus atmoszféra lengi körbe a klipet. Az ukrán nép mitológiája a modern fantasy elemeivel vegyítve.  Népi motívumok, mesei lények, formabontó koreográfia jellemzi a művet.

Go_A - YouTube

Csodás jelmezek, vanilia színű estélyi, vörös köpeny, végül a lemeztelenített igazság. Nagyon klassz!

Háttér infók forrás youtube:

Az elektro-folk slágergyáros Go_A bemutatja vadonatúj, "Rusalochki" című kislemezét. A tavaly megjelent "Kalyna" című kislemezük és a nemrégiben Liverpoolban az Eurovízión való vendégszereplésük után a rajongók már nagyon várták, hogy az ukrán zenekar új repertoárját hallhassák. A dal eredetét magyarázó gyönyörű történet teszi még különlegesebbé ezt a kiadványt.
 
Rusalka egy lény az ukrán mitológiából. Évekkel ezelőtt a Go_A énekesnője, Kate részt vett egy folklór-expedícióban, ahol találkozott egy csapat nagyival, akiket egy erőmű katasztrófája miatt kitelepítettek otthonukból a csornobili térségből. Ezek a nagymamák megmutatták Kate-nek azt a varázslatos rituálét, amellyel a ruszalkákat az erdőbe kísérték. Ez az élmény nagyon inspiráló volt Kate számára, és egy nap megírta a "Rusalochki" című könyvet. Ez a dal arról szól, hogy megtaláljuk magunkat egy olyan világban, ahol az ember örökre elvesztette az otthonát. Egy történet arról, hogy megpróbálod magad mögött hagyni a múltadat, és megpróbálsz egy új valóságban élni.
 
A "Rusalochki" kislemez egy klippel együtt jelent meg, amelyet Kijevben forgattak egy rakétatámadás során. Minden irányból riasztások és robbanások hangjai hallatszottak, miközben a zenekar a forgatáson dolgozott. A videóban szereplő idős asszonyok az ukrán folklór őrzői a "Beregszász" együttesből, amely 2022-ben orosz megszállás alatt állt Ukrajna északi részén. A hatalmas veszély és a hosszú út ellenére ezek a nagymamák örömmel jöttek és részt vettek a klipforgatáson. Ezek az asszonyok, akik két szörnyű háború szemtanúi, az ukrán nép szívósságának szimbólumai, akik minden körülmény ellenére megmaradnak a földjükön és őrzik hagyományaikat. A "Rusalochki" története mindig aktuális, és a bolygónkon élő minden embernek szól, aki keresi a helyét a világban.

0 Comments:

Megjegyzés küldése