Queen Charlotte: Bridgerton family kedvcsináló

 Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet | A Netflix hivatalos oldala

Queen Charlotte: A Bridgerton Story egy történelmi dráma limitált
sorozat, amelyet Shonda Rhimes készített a Netflix számára. A sorozat a
Netflix Bridgerton sorozatának előzménye. A történet a fiatal Charlotte
királynő feltűnésre és hatalomra jutására összpontosít a 18. század
végén.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story: What's Fact and What's Fiction

Miért tetszett?

A történet készítői harcolnak a nők egyenjogúságáért, bemutatják milyen kegyetlen lehet az élet egy jóval idősebb férjjel akihez már gyerekkorában férjhez adják a nőt,(egyik fontos lord felesége) a film készítői elítélik a rasszizmust, (sőt begyógyítják az évszázados történelmi sebeket, ami a sötét bőrű embereket érte:rabszolgaság stb, s magas rangú emberekként mutatja be őket. A mentális betegeknek is ad reményt, a normális életre, hisz Sarolta királynő együtt maradt a királlyal Georgeval, még ha nem volt rendben a mentális egészsége is. Sarlotte hordja a nadrágot a családban, ő az erős nő mintaképe. A történet szerint a szerelem minden legyőz, korlátokat, betegségeket, rangokat, viszályokat.

Megtudjuk mekkora nyomás nehezedhet egy királyra, s annak párjára is, hogy ki tudjanak állni magukért s másokért, akik fontosak számukra. 

The 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' Ending, Explained

 A másik elfogadás, ami tetszett, hogy a melegek mellett is kiáll a sorozat, azt romantikus jelenetekkel mutatja be. A helyszínek, épületek lenyűgözőek, a jelenetek életszerűek, néhol sokkolóak, vagy romantikusak érdekes konfliktusokkal, s a cselekmény több szálon is fut, hisz több titokra is fény derül a Bridgerton családról is, nem csak a királyi családról. A korabeli jelmezek, ékszerek nagyon szépek, főleg a romantikus jelenetek, a színészek tehetségesek, nagyon hihetően játszanak,s érdekesek. (bár nem mindig történelemhű)

Baby Bi Bi Bi - Tumblr Gallery

Többet nem írok mert spoiler veszély, nézzétek meg!

link:https://www.netflix.com/hu/title/81476183

 

0 Comments:

Megjegyzés küldése