The Sims4 újabb frissítése a szexuális orientáció beállítása





A CAS ( ahol létrehozod a simmedet, most már beállíthatod, hogy heteró, meleg, bisex, vagy leszbikus legyen a simmed.  Attól függetlenül simmed nemét nem változtathatod meg. További érdekességek a hivatalos blogon.

Szexuális orientáció a The Sims™ 4-ben

Sziasztok, itt SimGuruJessica, a The Sims™ 4 High School kiegészítő fő tervezője. Ma a szexuális orientáció beállításairól fogok beszélni, amelyek a következő frissítéssel érkeznek a fő játékba.

Múlt, jelen és jövő

A Sims csapat mindenekelőtt a kreativitást, az önfelfedezést, a befogadást és a kísérletezést értékeli, és szeretnénk, ha játékunk a képviselet, az egyenlőség és a nyitottság eszméjét tükrözné. Ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy bevezethetjük a szexuális orientáció mechanikát a The Sims összes rajongójának. Nemrégiben a névmási beállítás is bekerült a játékba, és ez a két frissítés fontos lépés afelé, hogy a valós élet végtelen változatosságát a játékba is bevigyük.

Hadd hangsúlyozzam, hogy még mindig csak a további fejlődés irányát térképezzük fel. Még hosszú út áll előttünk, és bár nem tudok részletesen beszámolni a terveinkről, biztosak lehetünk benne, hogy továbbra is azon dolgozunk, hogy javítsuk az LMBTQIA+ képviseletet.

Amikor ilyen dolgokról beszélünk, gyakran felmerül a kérdés, hogy a csapat részt vesz-e a valós problémákban, és ez egy nagyon jogos kérdés. Kicsit a kulisszák mögé nyitom az ajtót, és elmondom, hogyan kerestük ennek a fontos témának a megközelítését. Sok LMBTQIA+ ember van a csapatunkban, és én magam is közéjük tartozom. Mindannyian azonban csak a saját, azaz korlátozott tapasztalatainkról beszélhetünk. Ezért igénybe vettük a GLAAD és az It Gets Better projekt segítségét, akik segítettek nekünk a lehető legszélesebb körű véleménygyűjtésben azzal kapcsolatban, hogy a szexuális irányultság kérdését hogyan lehetne a maga teljességében és összetettségében megjeleníteni a játékban.

Hogyan működik

A Szexuális orientáció beállítások lehetővé teszik, hogy több olyan tulajdonságot válassz ki a Sim-jeid számára, amelyek meghatározzák a párválasztási preferenciáikat. Az alábbiakban láthatod, hogyan valósítottuk meg az Orientációs beállításokat a karakterszerkesztőben.


Romantikus értelemben ez a karakter vonzódik hozzád:

Itt adhatod meg, hogy a szimjeid kit találnak vonzónak. Amikor olyan simek, akiknek a neme nem egyezik ezzel a beállítással, romantikus kapcsolatokat ajánlanak fel a simeknek, elutasításra számíthatnak.

A Sim romantikus irányultságának meghatározásához egyszerűen válassza ki a kívánt elemeket tetszőleges kombinációban (az összeset vagy egyiket sem). A későbbiekben lehetőségünk lesz arra, hogy a listát kiegészítsük olyan nemi identitásokkal, amelyek jelenleg nem szerepelnek a játékban.

Természetesen a jelenlegi lehetőségek nemek szerinti kettősségét is észre fogja venni. A helyzet az, hogy a The Sims™ 4-ben még nincsenek nem-bináris mechanikák. A névmási beállítás nagymértékben javította a nem-binárisok reprezentációját, de természetesen a névmások nem azonosak a nemi identitással. Tisztában vagyunk azzal, hogy van még mit javítani. Erről bővebben a kérdés-feleletben.

A karakterem kísérletezik a tájékozódással:

Ez a beállítás határozza meg, hogy a Simek szexuális irányultsága változhat-e a játék során. Azért adtuk hozzá, hogy két különböző helyzetet tükrözzön a játékban.

Az első a preferenciák világos, egyértelmű megértése. Az ilyen Simek nem kísérleteznek a tájékozódással. Ha a megfelelő beállítást választottad, a játék során nem változhat a Sim-ek orientációja: határozottan elutasítanak mindenkit, akinek a neme nem egyezik a preferenciáikkal.

A második helyzet az önrendelkezés még mindig befejezetlen folyamata. Az orientációval kísérletező Simek esetében az előző szakaszban kiválasztott kezdeti szexuális orientációs beállítások idővel változhatnak. A romantikus interakciók megtapasztalása önmaguk teljesen új megértéséhez vezetheti őket.

Karakterpreferencia a woohoo-ban:

Ez a beállítás határozza meg, hogy a szimod kivel folytathat woohoo-t. Az aszexuálisnak fogant simek esetében minden opciót bejelölés nélkül hagyhat. Az aromantikusnak tervezett simek esetében kiválaszthatja a woohoo preferenciákat, de a romantikus vonzalom beállításait üresen hagyhatja. Erről bővebben a Kérdések és válaszok részben olvashat.

Még több kétértelmű helyzetet is megvalósíthatsz a játékban: például egyes Simek vonzódhatnak különböző nemekhez, de a fizikai intimitás szempontjából csak az egyik iránt érdeklődnek.

GYIK

Meg kell vásárolnom a "High School" kiegészítőt a szexuális irányultság testreszabásához?

Nem! A High School kiegészítő megjelenésével a szexuális orientáció testreszabása minden játékos számára elérhetővé válik. 

Miért csak két nemi opció van?

Ez egy természetes kérdés, tekintve, hogy csak nemrég adtuk hozzá a névmási beállításokat a játékhoz.

Erre szeretnénk nagyon egyenesen válaszolni. Ennek oka a technikai korlátok miatt van. Ahogy fentebb említettük, a The Sims™ 4-ben egyelőre nincsenek nem-bináris mechanikák. A karakter létrehozásakor mindenképpen ki kell választanod a két nem egyikét, függetlenül attól, hogy milyen névmást adsz meg. Reméljük, hogy az olyan dolgok megjelenése a játékban, mint a nemi beállítások, amelyek lehetővé teszik a testalkat, az öltözködési preferenciák, a teherbeesés vagy más Simek teherbe ejtésének képessége és a WC használatának módja, jól jelzi, hogy mennyire komolyan vesszük a játékot.



0 Comments:

Megjegyzés küldése