El Pais: Spanyolország követeli, hogy Shakira 8 év börtönt töltsön le meg nem térített adói miatt+extra Gerard Pique neki adja gyermekeit

 


El Pais: прокуратура Испании требует для Шакиры 8 лет тюрьмы по делу о неуплате налогов

Az El Pais  magazin bejelentette, hogy a Spanyol törvények értelmében 8 év és két hónap börtönbüntetésre ítélik a kolumbiai énekesnőt, plusz még 23,7 milliós eurót is kell megtérítenie adócsalása miatt, melynek 14,5 millió euró értéke volt. Több adócsalással is vádolják a sztárt 2012-2014 között nem fizetett adót. A szabadlábon való védekezést elutasították Shakira nagy szerencsétlenségére.


 Maga az énekesnő tagadja a vádakat. Akkoriban úgyanis elmondása szerint jelentős idejét a Bahamákon töltötte és nem Spanyolországban. A bíróság viszont tudja, hpgy Gerard Pique focistával kezdett akkor járni, s többször is volt akkor az országban.(Mára már szakítottak).

 
A vád az adóhivatal technikai szakértőinek jelentéseire épül, akik elemezték Shakira mindennapi életét a fodrászok és szépségszalonok látogatásai, a helyi klinikán tett látogatásai az első gyermekével való terhessége alatt, vagy a Barcelona közelében lévő hangstúdió bérlése tekintetében. A technikusok az énekesnő közösségi média fiókjait is elemezték.


Az ügyészség szerint Shakira ügyében súlyosbító körülmények is fennállnak, mivel "zavaró jogi személyeket", azaz adóparadicsomokban működő cégeket alkalmazott, amelyek lehetővé tették számára, hogy jövedelmét elrejtse az államkincstár elől. A vádirat összesen 14 céget említ, amelyek székhelye a Brit Virgin-szigeteken, Máltán, Luxemburgban, az Egyesült Államokban és Panamában található.

Az ügyészség azonban figyelembe vette a kártérítés enyhítő tényezőjét is, mivel a kolumbiai sztárt 17,2 millió euró megfizetésére kötelezte a bíróság. Az ügyész kérte, hogy Shakirát és összesen 37 tanút hallgassanak ki a tárgyaláson, néhányukat videokonferencia útján.

A vádirat benyújtása azt jelenti, hogy a tényállást vizsgáló barcelonai bíróság a következő hetekben szóbeli tárgyalást rendel el. Ez azt jelenti, hogy még ha az utolsó pillanatban meg is születik a megállapodás, Shakirának a vádlottak padján kell ülnie.
forrás:

https://elpais.com/economia/2022-07-29/la-fiscalia-pide-mas-de-ocho-anos-de-carcel-para-shakira-y-una-multa-de-23-millones.html



Fizetnie kell: Pique kegyetlen ötletei a gyermek elhelyezéssel


 

Az énekesnő nem tudja csak úgy elvinni a focistával (Gerard Piqueval) közös fiaikat az USA-ba.

Придется платить: Пике выдвинул Шакире жесткие условия по поводу детей



Nem elég az adócsalási ügy, de focista ex kedvese nagy összegeket követel az énekesnőtől.Ellenkező esetben elveszíthet mindent.

Július elején  keltek szárnyra a pletykák, hogy a 12 éves párkapcsolata a kolumbiai sztárnak és focista férjének tönkrement a férfi hűtlensége okán. A pár próbálta kapcsolatát megmenteni, de hasztalan. Shakira ezért döntött amellett, hogy kisfiaival az USA-ba költözik. Pique nem akar pénz nélkül megválni gyermekeitől. A focista ragaszkodik ahhoz, hogy 400 euro értékben öt első osztályon történő repülést térítsen meg neki Shakira Spanyolországból az USA-ba évente, osztotta meg a Marca, a fentiek alapján Shakirára rájár a rúd, hisz adócsalásért is börtönbe kerülhet, s gyermekeiért is borsos árat kell fizetnie.

forrás:https://www.marca.com/tiramillas/musica/2022/07/28/62e27a9222601ddf308b45ae.html

0 Comments:

Megjegyzés küldése