Bill Gates majdnem egész vagyonát jótékonykodásra költi el: - elhagyom a világ leggazdagabb embereinek címét!

 


Билл Гейтс отдаст почти все свое состояние на благотворительность: "Я покину список самых богатых людей мира"



A Microsoft feltalálója Bill Gates azt nyilatkozta, hogy majdnem egész vagyonát, a Gates Foundation alapítványnak adja jótékonykodás okán. Az alapítványt, azelőtt volt feleségével alapították. Erről a twitteren csiripelt a népszerű számítógépes zseni.


Gates ezek után már nem tartozhat a világ leggazdagabb emberei közé.-Az a tervem, hogy szinte egész vagyonomat az alapítványnak utalom át. Szeretnék lejjebb kerülni a világ leggazdagabb embereinek listáján.

Bill azt mesélte, hogy évente küldött 6 milliárd dollárt, de a hírhedt krízis több áldozatot érdemel. 
A milliomos már 20 milliárd dollárt átutalt a számlájáról az alapítványnak.


Hozzátette, hogy a világ mostanában túl sok veszteséget élt meg, a korona vírus és az Ukrajnai konfliktus miatt, túl sok ember lett nagyon szegény ,s lett áldozata a rossz eseményeknek.
Tartozom annyival a társadalomnak, hogy a forrásaimat olyan módon adom vissza, amely nagyobb hatással van a szenvedés csökkentésére és az életek javítására. Remélem, hogy más kiváltságos helyzetben lévő gazdag emberek is előállnak.A Gates Alapítványt 2000-ben alapították, és az Egyesült Államok legnagyobb magánalapítványának számít. Maga Bill Gates a Forbes szerint 122,1 milliárd dollárra becsült vagyonnal rendelkezik, és a világ negyedik leggazdagabb embere.forrás:twitter



Посмотреть полностью: https://www.spletnik.ru/buzz/chronicle/106738-bill-geyts-otdast-pochti-vse-svoe-sostoyanie-na-blagotvoritelnost.html

0 Comments:

Megjegyzés küldése