Karácsonyi románc című film

 Az apád anyád ide jöjjön és Bajos csajok sztárja Lindsay Lohan visszatért, s olyat alkotott, mint még soha. A film egy adaptációja a Grimm testvérek Szakállka király című meséjének, csak variációkkal, s modern jelenetekkel.

Karácsonyi románc (film, 2022) | Kritikák, videók, szereplők | MAFAB.hu

(Ott is az elkényeztetett hercegnőből dolgos normális nő válik, a férfi megtanítja neki milyen az élet.)

A történet szerint a beképzelt hercegnőként élő Sierra-t apja tejben-vajban füröszti és elkényezteti.  Látszólag tökéletes az élete, mindenki kiszolgálja, s van egy kedvese, aki szeret vele pózolni (a nézettségért, s hírnévért cserébe). Azt hiszi a főhősnő, hogy élete nem is lehetne tökéletesebb, hisz mindene megvan pénz, hírnév, jóképű udvarló, de ez csak törékeny kártyavár.

A cselekmény több szálon fut. Mialatt elmennek szelfizni a pasijával, valahol egy kislány kíván valamit. A télapó meg valóra váltja. (mesei elemek, a karácsony varázslata.)

 

A leánykérés is megtörténik a sztár férfival extrém körülmények között, s a népszerű pár lezuhan, egymástól külön, külön. Míg a lányt megtalálja a hóban agyrázkódással a helyi szálloda tulajdonos, addig a sztár  férfit (Tad-et) egy orvvadász menti meg, eteti, ruházza, a téli hidegben. Érdekes, Tad nem is indul párja keresésére, csak a saját bőrét menti.

Ezalatt, Sierra, a főhősnő amnéziás lesz, s a Jake a szálloda tulajdonos aki megmentette, befogadja őt. Ám a lánynak nem lesz itt fenékig tejföl az élete. Nem emlékszik semmire, csak arra, hogy az anyja fésülgette a haját. Az elején házimunkákat végez cserébe a szállásért, s a tulaj Jake és ő közte vonzalom alakul ki. 

(A tulaj felesége meghalt, s az elején nem akar kapcsolatot, de a végén együtt maradnak).

Tad aki időközben előkerül nem nagyon szomorkodik Sierra döntése miatt, hogy mást választott, mert kiderül, hogy meleg volt egész idő alatt.

Sierra apja meg örülni fog, hogy nem egy semmirekellő férfival jár majd a lánya és kap egy unokát is.

Összességében egy szerethető film nőknek és gyerekeknek, humorra, és extrém jelenetekkel, mikor leesnek a hegyről.

A tanulság is megvan, ami az, hogy a pénz nem boldogít, s szerelmet pénzen nem veszel. Lehet bármilyen jóképű a pasid, ha csak arra utazik, hogy a saját bőrét mentse vészhelyzetben, s a saját népszerűségéért harcol nem érted, akkor vannak intő jelek. Jake-el a lány megélte az igazi életet, megtanult főzni, háztartást vezetni, voltak romantikus jelenetek is. A férfi tisztelte őt , általa fejlődött, biztonságot adott neki, s az otthon melegét,no meg tiszteletet, s igaz érzéseket. Ez pedig a mai világban megfizethetetlen.

Lindsay Lohan Returns To Rom-Coms With 'Falling For Christmas' - Netflix  Tudum

Lányok, ne csak a külsőre hajtsatok, meg a pénzre, hanem arra is , hogy a párotoknak legyen humora, személyisége, becsülete és tartása, mellette nőnek érezzétek magatokat, működjön köztetek a kémia meg legyen a kölcsönös tisztelet, s ne csaljon meg az első jöttmenttel. Ott ahol megcsalás van ott nincs többé tisztelet és bizalom. A bizalom törékeny valami könnyű elveszteni.

 Részlet a szakállka király meséből. a hercegnőből szegény nő lesz, aki háztartási munkákat végez, mert túl beképzelt s gonoszkodó volt.Grimm legszebb meséi 31: Szakállka király 1988 DVD/VHSRip - YouTube 1980)Grimm legszebb mesei -Szakállka király - indavideo.hu


Karácsonyi románc - Kritika - Puliwood

0 Comments:

Megjegyzés küldése