Alessandra - Queen Of Kings | Norway 🇳🇴 | National Final Performance | Eurovision 2023

 Az előadásról:


A mű a nőről ,mint erős harcosról szól, aki megküzd a férfiak uralta világban, aki lehet akár megmentő is. Mitológiai ábrázolása, akár angyalként néhol kelta stílusban. A feminizmus előfutárra lehet ez az alkotás. Akár a hétköznapok harcosairól, szól akik minden nap dolgoznak, a túlélésért küzdenek, s nem titok, hogy ez lehet egy reményteljes dal, azoknak, akik most majdnem feladnák ,de mégsem teszik. Tanuld meg ha elesel, akkor is fel kell állni ,leporolni magad, s tovább menni!

 Az élet küzdelem az életért, barátokért, szeretteinkért, munkáért, szerelemért, az önmegvalósításért. Ezt érzem , amikor hallgatom ezt a számot. Ez egy reményteljes ének, még ebben a viharos időkben, amik most vannak.

 A hölgy hangja erőteljes, némelykor túlságosan is,  szenvedélyesen énekel, harcias, vehemens, s ki tud énekelni magas hangokat, a dalnak vannak magas és mély pontjai. Az öltözéke ókori , vagy középkori harcosnőt idéz , nagyon szexi és provokatív. A dal hangulata is akár egy fantasy filmé. Sőt ezt a számot, egy akció, fantasy filmben tudnám elképzelni, mert olyan lelkesítő, tevékenységre ambíciókra ösztönöz.

Amikor hallgatom a Xena, vagy Hercules fantasy sorozat jut az eszembe, ott voltak halhatók ilyen hangulatú dalok.


Alessandra nyerte meg a norvég Melodi Grand Prix versenyt a "Queen of Kings" című dallal, és képviseli az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon Liverpoolban május 9-én, 11-én és 13-án. Ez az előadás a 2023-as Melodi Grand Prix-ről származik, az NRK jóvoltából.

Akár még ő is győzhet az Eurovision-on!

Infók:

Alessandra Mele norvég-olasz művész és dalszerző. A 20 éves lány élete nagy részét Olaszországban töltötte, de két évvel ezelőtt, a középiskola befejezése után úgy döntött, hogy Norvégiába költözik, mivel közelebb akart kerülni norvég családjához és a zene iránti érdeklődését is fejleszteni akarta.


Már egészen kicsi korától kezdve énekelni, táncolni és főzni kezdett édesanyjával Frank Sinatra hangjaira. Első énekversenyén 6 éves korában vett részt, és az ABBA Dancing Queen című klasszikusával megnyerte az egészet. Imád a színpadon lenni, és úgy érzi, hogy ez az a hely, ahol önmaga lehet. 


A Queen of Kings című dal arról szól, hogy merjünk önmagunk lenni, és hogy az élet nehéz időszakaiból megerősödve jöjjünk ki. 


Köszönjük barátainknak az @nrk-nél, hogy biztosították ezt az előadást.


0 Comments:

Megjegyzés küldése