A 2023-as legjobb férfi színésze lett az immár Oscar-díjas Brandon Fraser

 

Брендан Фрейзер

Los Angeles adott otthont a 95. ceremóniának, ahol a legjobb színészeket Oscar szobrocskával jutalmazták. A legjobb férfi színész díját nem más nyerte el, mint Brandon Fraser, aki a A bálna (The Whale) című film főszerepét játszotta el, melynek rendezője Aron Aronofskiy.


A filmben a színész egy meglehetősen nagy súlyú férfit játszott,  aki betegsége mellett próbálta a lányával a kapcsolatot jobbá tenni, de az több éve nem is akart hallani róla a történet szerint.


A szerep miatt ismét legendássá vált színész, a 90-es években amikor népszerűsége csúcsán állt s szex szimbólumként tekintettek rá, akkor magánéleti problémái okán karrierje lefelé kezdett hanyatlani, s azután kevesebbet forgattot hollywoodi produkciókat. A bálna című film visszahozta a köztudatba a sztárt, több jelölést és díjat is nyert, így ismét megérdemelt hírnevének örülhet. 

Kőbunkó teljes filmadatlap | A legjobb filmek és sorozatok sFilm.huA bájkeverő (film, 2000) | Kritikák, videók, szereplők | MAFAB.hu

 Olyan filmekből ismerhetjük őt, mint a Kőbunkó, Múmia, Tintaszív, vagy esetleg A bájkeverő kasszasikeres mozik.

Брендан Фрейзер в фильме "Кит"
Brandon Fraser A Bálna elnevezésű filmben.
Az 54 éves színésznek ez az első Oscar-jelölése. Brendan Fraser korábban ugyanezért a szerepért a Színész Céh díját is elnyerte.

A legjobb színésznek járó díjra jelölték még Austin Butlert ("Elvis"), Colin Farrellt ("Banshee Inisherina"), Paul Mescalt ("My Sunshine") és Bill Nye-t ("Live").

Korábban a legjobb rendezőnek járó szobrocskát Dan Kwan és Daniel Scheinert rendezők kapták az "All at Once" című filmért. A legjobb színésznő Michelle Yeoh lett, míg a legjobb film díját szintén az All At Once és a Mindenhol című filmek kapták.



0 Comments:

Megjegyzés küldése