Az 1990- es évek legnagyobb szupermodelljei: -hol vannak most?

 forrás:https://www.woman.ru/fashion/legendarnye-supermodeli-90-kh-gde-oni-seichas-id283476/




A szupermodellek anno híres színésznők voltak, s jól kerestek. Róluk álmodozott minden férfi, irigykedtek rájuk a nők, s a divattervezők harcoltak egymással, hogy az ő márkájukat képviseljék a kifutókon. Évek múltán már hiányoltuk őket, s azt ajánljuk emlékezzünk meg arról milyenek is voltak régen.

 

Кристи Тарлингтон

Christy Nicole Turlington 

 

Az 52 éves Christy még mindig olyan fiatalos, s vonzó mint a márkák 20 évvel ezelőtt, most is nagy honoráriumot ajánlanak neki a termékek reklámjaiért.

 

 Nem nézve a nagy szerződésekre, a legendás modell, most már nem a divatban látja viszont magát.

 

Ő neki sokkal fontosabb dolgai vannak: Christy reklámozza, az egészséges életmódot, jótékonykodik, harcol a mellrák problémák ellen, jógával foglalkozik, s saját sportruházat cége van.


Az időt Edward Burns nevű színész foglalkozású férjével tölti. Turlington teljesen boldog ember benyomását kelti. Nem fél az öregedéstől. 

- nem tudom vissza forgatni az idő kerekét, akkor minek rontsam a saját életemet, s számoljam a ráncaimat?Botox és a plasztikai sebészet, ez a jövő? Milyen nyomot hagyunk magunk után, s miről fognak a történészek írni évek múltán?- kérdezi Turlington.


Клаудия Шиффер-Claudia Maria Schiffer

 

Hősnőnk, mint a legtöbb német nő, nagyon pragmatikus ember, ezért úgy döntött, azt a pénzt amit megszerzett fáradtságos munkával a kifutókon, mind bizniszbe forgatta. 1995-ben Cambell és Turlington Maxwell nevű kolléganőivel megnyitották a Fashion Cafe  elnevezésű éttermét. Bár az tönkrement, de Claudia a felszámolás előtt sikeresen kilépett belőle. Magánélete viszont sikeres.2002-ben férjhez ment a rendező  Matthew Vaughn-hoz aki három gyermekének lett az apja. Fia Casper és lánya Klementina és Kosima. Londonban él a család egy régi kastélyban.


 

Schiffer szeretett volna filmekben játszani, de nem lett olyan sikeres színésznő, ám Barbie-babát készítettek belőle, s fitness videót adott ki. Néha Schiffer reklám kampányokban szerepel. A kifutókon már nem láthatjuk viszont, de támogatja lányai modell karrierjét, s menedzserük is lesz.

- a tapasztalatlan modellek süti reklámban szerepelhetnek, nem értve, hogy ezután nem remélhetik azt, hogy a Vouge címlapjára kerülhetnek.- vallja Schiffer.


Синди Кроуфорд- Cinthia Ann Crawford

 

A külső hasonlóság miatt Gia Carachi-val, karrierje kezdetén Sindy-t kis Gia-nak nevezték. Ma Crawford élő legenda, s mások példaképként tekintenek rá. Eva Mendes ezt hallotta magáról:- te olyan vagy, mint a latin amerikai Ciny Crawford!).

Cindy a karrierjét a családi életre váltotta. 1998-ban férjhez ment az amerikai restaurátor  Randy Gerberhez akitől két gyermeket szült: Kaia-t és Presley-t.


 

Szeretett volna filmsztár lenni, de debütálása nem vált sikeressé. A tiszta játszma című filmben láthattuk kevesebb sikerrel. Ehelyett, homeopátiás termékeket kezdett gyártani. A maga 55 éves korával Crawford még mindig csodásan fest.  A folyamatos edzés és odafigyelés eredményeképp még mindig szokott fotózásokon részt venni elég csinosan. Bútorokkal és designel is foglalkozik, jótékonykodik- aktívan támogat alapítványokat, melyek a rák ellen harcolnak.


Линда Евангелиста-Linda Evangelista

 

Régen Linda bejelentette:- kevesebb, mint 1000 dollárért naponta, én még az ágyból sem kellek ki!)

Erre emlékezve elszégyelli magát:- remélem én már más ember vagyok. Most már egyre több okom van reggelente kikelni az ágyból. Én egy csapat tagja vagyok, amely milliókat gyűjt a HIV virus az AIDS ellen. A másik ok, amiért szívesen kell fől a fia Augustin. Egyedülálló anyaként nevelte föl, két párkapcsolata válással végződött.

 


Linda Evangelista looks a far cry from her supermodel days in NYC | Pics

 

Sajnos egyre több plasztikai műtétje lesz, sikertelenül, hisz a botox nyomai meglátszanak rajta.

 


Наоми Кэмпбелл- Naomi Elaine Campbell

 

A többi hősnővel ellentétben ebben az évben elég sok munkája volt a modellnek. Sőt a sztár azt vallja, hogy szívesen cserélné le a karriert a családi életre. A fekete párduc néven emlegetett modell szívére olyanok pályáztak, mint a táncos Joauqin Cortes, A forma 1 menedzser Flavio Briatore, a színész Robert de Niro, s az orosz milliomós Vladislav Doronin.

 


 

A románcok és a reklám szerződésekről híres Naomi- mindig a beszélgetések központja. Nagy botrányt kavart a modell 20 év alatt 15 -ször vert meg asszisztenseket és sofőröket. Az erős temperamentum! A UNESCO-val dolgozik pénzt gyűjt a harmadik világ szegény gyermekeinek.


Тайра Бэнкс-Tyra Banks

 

Ő lett az első sötét bőrü modell, aki a Sports Illustrated Swimsuit Edition és a Victoria's Secret és GQ magazinok oldalain szerepelt. Mivel őt nevezték az első sötét bőrü modellnek, lehet ez okozta Naomi Cambell-lel való rivalizálást. A két hölgy egzotikus szépség volt s harcban álltak, nemcsak a kifutón, hisz Tyra a zenei showbizniszben is megpróbált helyt állni énekesnőként. Mindkettőjüknek a zenei karrierje nem jött össze.

 

2000-ben Tyra elhagyta a kifutót, s a tévés karrierjére koncentrált. Ő lett az America's Next Top Model producere s műsorvezetője, mely egy reality show modellek felfedezéséről. Könyvet is írt
Tyra's Beauty Inside & Out)-címmel és filmekben is játszott színésznőként ,mint a Sakáltanya s más alkotások.


Хелена Кристенсен -Helena Christensen

 

1990-ben a rajongók örültek, hogy láthatják a különleges arcú modellt, a divatmagazinok címlapjain, vagy a Victoria Secret divatbemutatóin. A másik a zenei klip Chris Isaak Wicked Game-jében. Azóta 50 éves lett, s alig változott. Az
Agent Provocateur fehérnemű reklámjaiban szerepel, fotózzák, s ma is népszerű a magazinok oldalain díszeleg. Van amikor nemcsak őt fotózzák ő is szeret fotózni.

 


 

Nemcsak ez az időtöltése a hősnőnknek. Saját ruhamárkája van, lakberendező, antikvárius boltja van, mesterszakács, kiadós ebédeket főz, nem számolja a kalóriákat ( jó az emésztése, nem hízik). Nem nézve a sok románcra Josh Harnettel, Leo Dicaprióval és Michael Hutchinsel Helena még nem találta meg az igazit.Ez nem zavarja, hisz van egy Mingusa nevű fia:- hihetetlen! Ezt a teremtményt mi hoztuk létre az apjával. Érdekes, még mit tudok még létrehozni.)



 

0 Comments:

Megjegyzés küldése