2024. augusztus 13., kedd

 

Jamie Lee Curtis híres színésznő tiszteletbeli művészeti doktori címet kapott


Jamie Lee Curtis legendás színésznő s Oscar-díj tulajdonosa nagy titulust kapott. Augusztus 10-én az Amerikai filmművészeti egyetem az (AFI) tiszteletbeli művészet doktorává avatta őt. Ezt a ragyogó karrierjével, s filmművészeti tevékenységével vívta ki.


A diploma átadás ceremóniája egyedi élmény volt Curtis-nak. A People magazinnal megosztotta, hogy nagyon sokat jelent számára ez a titulus. Most már több év filmszakmai tevékenység után művésznek nevezheti magát.

Джейми Ли Кертис


Jamie őszintén vallott arról, hogy híres szülei miatt mennyire megítélték, Janet Lee és Tony Curtis miatt. Sokan úgy vélték mégis, hogy nem a nevének köszönheti sikereit, hanem a tehetségének. A színésznő bebizonyította,  hogy sok mindenre képes még. Nem csak színészi tehetséget örökölt híres szüleitől, hanem egyedi stílust is kialakított, amely az egyik legismertebb hollywoodi színésznővé tette őt.


Curtis sokat mindent hagy az utókorra, nem csak filmszerepeit, hanem a sok támogatást, gyermekei nevelését, barátságát, s művészetét. Az idő gyorsan repül szerinte, s sok művészeti terve van még a jövőre nézve.


Az Amerikai film művészeti egyetem véleménye

Az elnöke és igazgatója az AFi-nak Bob Gazzale értékelte Curtis eddigi filmművészeti tevékenységét. A hihetetlen bátor munkáját, s a művészethez való hűségét.


Jövendőbeli projektjei

Curtist egy legendás komédia folytatásában láthatja majd vissza a néző A nem férek a bőrödbe folytatásában, s a Borderlands elnevezésű videojáték film változatában.


A doktori cím AFI-tól fontos lépcső lett Jamie Lee Curtis életében. A színésznő ihletet ad, tehetsége, munkamoráljával, s bebizonyította, hogy az életkor csak szám, s az igazi szenvedély a művészetnek nincs határa.


Share:

0 Comments:

Megjegyzés küldése