2024. szeptember 20., péntek

 

Miley Cyrust plágiummal vádolják a Flowers elnevezésű slágere miatt!

(Miley és Max)

Miley Cyrus bíróság elé állhat a Flowers című slágere miatt, mely a leghíresebb volt a 2023-as évben. Maga Bruno Mars nem perelte be őt, de a When I Was Your Man című dala lett a vita középpontjában.


Tempo Music Investments felelős a Bruno Mars kompóziciójáért, s vallják, hogy Miley a saját dalában a Flowers-ben lekopintotta, a kulcs elemeit a férfi dalában.



A keresetet Cyrus ellen a Los Angelesi bíróságon adták be szeptember 16-án, mely dokumentumokban nem említik Bruno Mars nevét csak a dal címét, mondván a When I Was Your Man» s a Flowers között vannak hasonlóságok, mint melódia, harmónia és a szöveg elemei között, akár Mars számában. A „Flowers”-t forgalmazó cégek, mint például a Sony Music Publishing, az Apple, a Target és a Walmart szintén alperesként vannak megnevezve.


A per iratában az áll ,hogy a Flowers szám, nem létezett volna Bruno Mars «When I Was Your Man» című slágere nélkül. Így Miley dala szerzői jogokat sértett, hisz számos elemet használt Mars kompozíciójából, engedély nélkül.

Bruno Mars lança clipe de “When I Was Yo... | CaprichoTempo Music, which claims to own part of Mars' copyright, says Flowers has major similarities to When I Was Your Man's melody, harmonies, chord structure and lyrics; Cyrus pictured in the Flowers video

A rajongók a dalszövegben is találtak hasonlóságokat. Miley azt énekli, hogy maga is tud virágokat venni magának, s magát jobban szereti , mint a másik fél. A When I Was Your Man-ben Mars arról énekelt, hogy nem tudott virágot venni kedvesének, s ezért a lány mással táncolt.  Ennek ellenére a dalok üzenete jelentősen különbözik: Bruno számát a lelkiismeret-furdalás hatja át, míg Miley dala az önállóság és a személyes erő himnusza.

Mostanáig sem Miley Cyrus, sem Bruno Mars nem kommentálta hivatalosan a pert.

(Szerény véleményem szerint Miley Cyrus, csak reflektált válaszolt Bruno Mars dalára, bár az ihlet kétségtelenül tőle származott. 

Miley Cyrus, in my opinion, was just a reflection on Bruno Mars' song, although the inspiration was undoubtedly hers.)

Fotó forrása: Miley Cyrus énekesnő dailymail

Share:

0 Comments:

Megjegyzés küldése