Meghan Trainor - Made You Look (Official Music Video) kritika

 




Az énekesnő a fogyasztói társadalom terméke. A státusz szimbólumokkal zsonglőrködik, drága autók, márkás ruhák ,ékszerek sminkek kiegészítők. A materiális világban látja a boldogságot, mely hosszú távon nem jelenti azt, hogy azt hoz!

 

 A dalszövegben a legtöbb márkát felsorolja, hogy miket kell hordani, sőt kérkedik vele, hogy ezeket használja.  Néhol olyan, mint a Mattel Barbie magát ellenállhatatlan sztárnak írja le. A tetszetős a klipben azt, hogy nem elítélő a dalszöveg ellenére sem, hisz szerepelnek benne melegek, nagy tömegű modellek is, s sokan hízelegnek neki a klipben. Álomszerűen írja le a sztár mivoltát, szerinte bármit tesz, akkor is a figyelem középpontjába kerül, néhol egoistának is tűnhet. A képi elemek során felmerül, hogy máshol is láttunk ilyet, hisz Katy Perry California girls klipjében is édes cukorkás világban énekelt az énekesnő. A frizurája a végjelenetben Sailormoon a holdtündérre hajazz.

Nem mehetünk el az ügyes reklám megjelenítések mellett sem csöndben. Hisz a dalszöveg, már ajánlja, hogy milyen márkatermékeket vegyél, az énekesnő előadás közben speciális sminkkel kenegeti magát  ott is a kozmetikumra fókuszál, sőt kinagyítják azt  chips reklám is van benne hisz azt is falatozik közben azt is kiemelik a készítők.

Összességében kellemes , ritmusos dal,  jó hangja van az előadónőnek melyre jól lehet táncolni,  remek koreográfia, jelmezek, s élethelyzetek jellemzik a zenei kisfilmet, már már álomszerűen mutatja be a nő életét, akinek magabiztossága az eget verdesi. Lehet, hogy szerelmes egy férfiba, s amiatt lehet ez a rózsaszín köd. Nemhiába egy jó férfi mellett a szerelmes nő ragyog!

Sláger, mert fülbemászó, van egy kis retro hangzásai is  a Tiktok-on is többen készítettek dalával kisfilmet.


0 Comments:

Megjegyzés küldése