The Sims 4 why i play this game!


 

Miért szeretjük a Simset? Alapjáték


A The Sims4 a lehetőségek játéka, egy élet szimulátor, mellyel megélhetjük azokat az álmokat, melyeket a valódi életünkben nem mindig tudunk elérni.

Az első fontos lépés a karakter létrehozása. A külsőségek realisztikus kialakítása, melyeket modok beépítésével még szebbé tehetünk. Megalkothatjuk magunkat, vagy másokat esetleg sztárokat is. Kialakíthatjuk külső jegyeit, azt, hogy milyen alkalmakkor milyen napszakban milyen öltözéket hordjon simünk. Sebészkés pontosságával létrehozhatjuk a külsejét, a feje búbjától- a cipőéig.

Ékszereket, tetoválásokat, fogsort, hajat választhatunk.

Lehetőség van a karakter kiválasztása elején egy tesztet kitölteni, mellyel véletlenszerű lesz Simünk belső tulajdonsága. (Akár vesztes típus is lehet belőle, ezért én ezt nem szeretem.) Ha akarjuk , akkor mi magunk is kialakíthatjuk belső tulajdonságait is. Lehet ravasz, vagy könyvmoly, lehet családcentrikus, vagy jól főző valaki, esetleg kleptomániás, vagy rendmániás és így tovább. Törekedhet a népszerűségre, vagy egyéb másra. Lehet akár romantikus, vagy nőcsábász. Ha külsejét és belső értékeit megneveztük, akkor e feladat végzésében fejlesztődött a stílusérzékünk is, s a pszichológiai képességeink is. Hisz kreativitás kell (stylist tudása) a megfelelő külső kialakításához.

Ha ezekkel kész vagyunk, az alapjáték következő lehetősége az álomotthon megépítése. Különböző tárgyak és bútorok elhelyezése. Ezek megtétele közben lakberendezőnek készít fől minket, vagy építészmérnöknek. Ez a játék fejleszti ezeket a képességeket. Ha felépült az álomotthon (melyet kódokkal akár palotává is alakíthatunk), akkor jöhet a játék.

A következő lépés az embertársakkal való kapcsolatok kialakítása. Barátkozni más simekkel, kielégíteni minden vágyait simünknek. (Lehet az szerelem, éhség, vagy tanulás, esetleg főzés). Fontos még simünk karrier építése is, melyekhez ismerősök, képességek fejlesztése is fontossá válik.

Pl. ( festőművész simnek képeket kell festenie és gyakorolnia). A játékban simünk egyedi intelligenciával rendelkezik, ami lehetővé teszi azt, hogy amit akar maga irányítás nélkül is megteszi.

Kicsit a játék hasonlít a régi tamagocsira, egész nap figyelni kell a simünk szükségleteit, etetni, fürdetni, takarítani, dolgozni, ismerkednie kell.

Nagyon bájosak a képi elemek, hangulatos a játék grafikája, érdekes a játékmenet. Fejleszti a probléma megoldó képességet, a kreativitást, s a játék által több igazi barátra is szert tehetsz a valóságban is. Van akinek maga a játék lesz a karrierje a valóságban is. Mivel a program online működik, simeket és házakat s több dolgot letölthetsz a Galériából. Kapcsolatépítő funkciója van a valóságban is, hisz a Simsel lehetőséged nyílik saját animációs videókat készíteni, történeteket mesélni, ami által új barátokat, vagy rajongókat szerezhetsz, olyan platformokon, mint a youtube, blogger, twitter , instagram. Egy közösség tagja lehetsz, akik véleményezik az alkotásodat, legyen az ház, történet, vagy Sim kialakítása. Csapatépítő funkciója is van mert általa képtelen leszel magányosnak lenni. Pszichológiailag kikapcsol, relaxálttá tesz, ösztönöz, hogy a valóságban is elérjél sikereket! A játéknak saját sim nyelve van, nem ítél el senkit, elfogad bármilyen kultúrákat, a meleg közösséget is támogatja, tehát elfogadó. Az összes játékos együtt egy egységet alkot, akik létrehoznak, valós és fiktív világot, ahol barátok lehetnek hosszútávon. A játék által új embereket, kultúrákat ismerhetsz meg, s más ország játékosaival chatelhetsz is. Alkotásaidat feltöltheted a Galériába, ahol a többiek letölthetik azt, s értékelhetik a munkádat. Game changerként is dolgozhatsz a jövőben ha sorozatokat készítesz, vagy live videókat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése